Šuhajíci pri panvici si získali aj východniarov

| Tlačové centrum | 6. 7. 2018

Prešov, 4. júl 2018 – Interaktívna kulinárska šou v podaní Šuhajíkov pri panvici – šéfkuchár Marek Ort a moderátor Milan Junior Zimnýkoval, prilákala do Plaza Beach Resort v Prešove päť súťažných tímov aj nadšencov kuchárskeho umenia.

Varenie je zábava a jedlo zážitkom! – toto motto sa snažia Šuhajíci pri panvici dokázať svojou interaktívnou kulinárskou šou, s ktorou zavítali do tretieho najväčšieho mesta na Slovensku.

Duo Marek Ort a Milan Junior Zimnýkoval si pre východniarov pripravilo špeciálne kulinárske menu, pozostávajúce z predjedla, dvoch hlavných jedál a dezertu. Cieľom podujatia nebolo len ukázať, ako sa dá kulinársky vyšantiť, ale zapojiť účastníkov do celej prípravy. Šéfkuchár Marek Ort najprv všetky recepty predviedol a vzápätí ich tímy, ktoré sa prihlásili do interaktívnej šou, varili spolu s ním.

V Prešove mám veľkú časť svojej rodiny a strávil som tu svoju vysokoškolskú mladosť. Mojou najobľúbenejšou mestskou časťou je práve Solivar, kde som objavil Plaza Beach Resort, do ktorého som zamilovaný a priznávam sa aj pred svojou manželkou. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli prísť práve na východ. Okrem toho rád šokujem ľudí a prinášam niečo nové, čo možno nečakajú,” hovorí Milan Junior Zimnýkoval.

Päť tímov, ktoré sa rozhodli vyskúšať si zážitkové varenie, sa muselo popasovať s prípravou parmezánových chipsov, s omáčkou z ančovičiek a cesnaku či čokoládovou penou. „Snažil som sa zostaviť menu, ktoré by bolo jednoduché na prípravu, zaujímavé a samozrejme chutné. Razím teóriu, že rezeň si vie pripraviť doma každý, no občas si môžeme vyskúšať aj niečo nové, čo sme doteraz ochutnali len v reštaurácii,” povedal šefkuchár Marek Ort, ktorý patrí medzi československú špičku.

A čo na to hovoria účastníci? „Je to úžasná akcia, akú som ešte nezažila. Je to niečo iné, ako varím doma. Kombinácia chutí ma prekvapila a zo všetkého najviac asi kačica so šošovicou, ktorá bola skutočne lahodná. Veľmi ma prekvapilo, že sa dá variť zaujímavo a jednoducho. Určite to doma ešte vyskúšam” povedala Iveta Nemčíková, účastníčka podujatia.

Okrem tímov sa v Plaze Beach Resort zišlo aj mnoho zvedavcov, ktorých láka kulinársky svet. „Keďže Šuhajíci pri panvici sú zábavnou dvojicou a ich vystúpenie je zážitkom, rozhodli sme sa podujatie sprístupniť každému, kto mal záujem. S Juniorom si rozumieme nielen po profesionálnej, ale aj po ľudskej stránke. Sme veľmi radi, že môžeme spolu pripravovať takéto nevšedné podujatia a môžem prezradiť, že sa určite dočkáme aj jesenného menu, ktoré nám prídu Šuhajíci pripraviť,” uzatvára Milica Michrinová, marketingová manažérka Plaza Beach Resort.

Menu Šuhajíci pri panvici – Plaza Beach Resort
Predjedlo: tvarohový mousse s chia semiačkami, vajíčkom a parmezánovými chipsami  Hlavné jedlo: poširovaný losos s hráškom, kaviárom z lietajucej ryby podávaný s omáčkou z ančovičiek a cesnaku.
Druhé hlavné jedlo: kačacie marinované prsia s červenou šošovicou, pomarančovou kapustou preliate foie gras omáčkou.
Dezert: čokoládová pena a Earl Grey.

Šuhajíci pri panvici

Projekt vznikol preto, aby sa varenie stalo pre Vás zábavou a jedlo zážitkom. Zastrešuje ho dvojica v zložení Marek Ort a Milan Junior Zimnýkoval.  Marek Ort je kuchár novej generácie, viceprezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Zo Šuhajíkov je to práve on, ktorý varí a učí zároveň.  Milan Junior Zimnýkoval je tá zhovorčivejšia časť Šuhajíkov, ktorá vás popri varení zabaví. Je tiež fanúšikom dobrého jedla, poctivej gastronómie a špecialista na zážitky.

O Plaza Beach Resort:

PLAZA BEACH RESORT je jedinečné miesto v Prešove, kde sa budete cítiť ako na dovolenke pri mori.


Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Šuhajíci pri panvici si získali aj východniarov

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems