Vyprážané jabĺčka v cícerovom cestíčku

| Tipy z redakcie | 1. 6. 2018

Tento rýchly bezlepkový jablčný dezert môžete pripraviť nečakanej detskej návšteve. Ak by malí výmyselníci náhodou otáľali, nahovorte im, že to sú jablkové lievance.

Potrebujeme: 2 jablká, 1 domáce vajce, cícerovú múku na obaľovanie, namletú cejlónsku škoricu, štipku himalájskej soli, olivový olej.

Postup: Jablká umyjeme a v prípade, že vám vadí šupka, tak olúpeme. Nakrájame ich na pol centimetrové kolieska, jadrovníky môžeme, ale nemusíme vykrojiť. V malej miske vidličkou rozšľaháme vajce a pridáme doň štipku soli. Na tanier nasypeme kúsok cícerovej múky, pridáme do nej škoricu a navzájom zľahka premiešame. Kolieska jabĺčok najprv z oboch strán namočíme do vajíčka a potom obalíme v múke. Vyprážame na panvici, na ktorú sme naliali niekoľko lyžíc oleja. (Postupujeme podobne ako pri rezňoch.) Vypražené jabĺčka potom necháme odkvapkať na papierovej utierke, dozdobíme, napríklad, roztopenou horkou čokoládou a podávame.

Dobrú chuť!

Recept a foto: kathushkinekulinarium.com


Tags: ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Vyprážané jabĺčka v cícerovom cestíčku

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems