Mrkvovo-orechová torta s mascarpone

| Tipy z redakcie | 20. 4. 2018

Dedinská mať sa na svojom profile pochválila šťavnatou a pomerne zdravou pečenou pochúťkou. Je jednoduchá na prípravu a každý ochutnávač si popýtal dupľu. Vyskúšajte sami!

Potrebujeme:
Korpus: 400 g strúhanej mrkvy, 200 g mletých orechov, 2 hrste hrozienok, 200 g celozrnnej špaldovej múky, 170 g trstinového cukru, 150 ml oleja, 4 domáce vajcia, štipka soli, 1,5 KL sódy bikarbóny, 1 bio vanilkový cukor, citrónová kôra, džem podľa chuti, ovocie a horká čokoláda na ozdobu.

Krém: 250 g balenie mascarpone, 2 PL mletého trstinového cukru, 1 balenie smotany na šľahanie.

Postup:
Vajíčka vymiešame s cukrom (trstinovým aj vanilkovým) do penista. Pridáme olej, posekané orechy a najemno nastrúhanú mrkvu. Múku zmiešame so sódou bikarbónou a primiešame k cestu. Pridáme štipku soli, hrozienka a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko poriadne premiešame. Zmes vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Upečený korpus potom dáme bokom a necháme chladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. V miske vyšľaháme šľahačku (rastlinnú, laktofree či klasickú). Keď je tuhá, prisypeme k nej mletý cukor a znova trochu prešľaháme. Napokon k šľahačke prihodíme mascarpone a už iba jemne metličkou premiešame. Odložíme do chladničky stuhnúť. Zatiaľ si prekrojíme korpus. Natrieme ho domácim džemom, nanesieme vrstvu krému, posypeme drobným ovocím alebo nakrájaným banánom a navrch nasekáme kúsok horkej, aspoň 80% čokolády. Na to položíme druhú polovicu korpusu a postup zopakujeme. Tortu ešte ozdobíme ovocím, hoblinkami čokolády a kvetmi. Necháme cez noc alebo aspoň zopár hodín v chladničke postáť, aby do seba korpus nasiakol trochu vlhkosti.

Dobrú chuť!

Recept a foto: dedinskamat.sk


Tags: , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Mrkvovo-orechová torta s mascarpone

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems