Svieža višňová polievka

| Tipy z redakcie | 3. 7. 2017

Studená višňová polievka je tradičným pokrmom našich južných susedov a my sme recept dostali priamo od šikovnej maďarskej gazdinky Hildy Nádasdiovej. Prekvapil nás jednoduchý postup (až na úmorné odkôstkovanie višní), úžasná smotanovo-ovocná chuť a rýchle osvieženie. Mňam!

Potrebujeme: Približne 700 g višní, 1 l vody, dva žĺtky, 3 PL hnedého cukru, 100 ml mlieka, 1 smotanu na varenie, 1 zlatý klas, štipku sódy bikarbóny.

Postup: Višne umyjeme, odkôstkujeme a dáme variť do litra vody. Po zovretí varíme cca 5 minút. Medzitým zmiešame žĺtky, cukor, mlieko, smotanu na varenie, zlatý klas a sódu bikarbónu. Zmes potom vlejeme do vody s višňami a privedieme do varu. Polievku vypneme, necháme vychladiť a uložíme do chladničky.

TIP na obmenu: Ak chcete verziu bez smotany, tak zmiešajte jeden zlatý klas so 100 ml vody a 2 PL cukru a vlejte do hrnca, kde ste už 5 minút varili vodu s višňami. Premiešajte, nechajte vychladiť a uložte do chladničky.

Jó étvágyat kívánunk!

Gabika
Foto: Martin Krestián


Tags: ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Svieža višňová polievka

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems