Tipy z redakcie

Šošovicová polievka s paradajkami a zázvorom

| Tipy z redakcie | 29. 6. 2018
Tak trochu inú polievku z červenej šošovice sme objavili na veganotic.cz s prívlastkom najobľúbenejšia. Množstvo pochvalných komentárov pod receptom ju opisovalo ako úžasnú dobrotu s trochu orientálnym nádychom, tak nečudo, že sme ešte v ten deň…čítať ďalej >


Vyprážané jabĺčka v cícerovom cestíčku

| Tipy z redakcie | 1. 6. 2018
Tento rýchly bezlepkový jablčný dezert môžete pripraviť nečakanej detskej návšteve. Ak by malí výmyselníci náhodou otáľali, nahovorte im, že to sú jablkové lievance. …čítať ďalej >


Vyprážané tvarohové guľky

| Tipy z redakcie | 18. 5. 2018
Vyprážané tvarohové guľky nemusia byť len zaujímavou alternatívou namiesto fašiangových pampúšikov, ale aj chutným obedom kedykoľvek počas roka. …čítať ďalej >


Mrkvovo-orechová torta s mascarpone

| Tipy z redakcie | 20. 4. 2018
Dedinská mať sa na svojom profile pochválila šťavnatou a pomerne zdravou pečenou pochúťkou. Je jednoduchá na prípravu a každý ochutnávač si popýtal dupľu. Vyskúšajte sami! …čítať ďalej >


Cícer na paprike s pórom

| Tipy z redakcie | 23. 3. 2018
Cícer je najľahšie stráviteľnou strukovinou, obsahuje množstvo bielkovín, vlákniny, železa, vitamínu B, draslíka či dokonca kyselinu listovú. Aj preto je obľúbenou pochúťkou žien, no zgustnúť by si mali i páni. Na Ďalekom východe sa totiž…čítať ďalej >


Chlieb bez múky

| Tipy z redakcie | 9. 3. 2018
Kulinárski tradicionalisti sa teraz isto chytajú za hlavu. Už z princípu odmietajú zelerové hranolky, tofu burger či cestoviny z jablka. Nieto ešte chlieb bez múky. Ale dajme mu šancu! Obsahuje zdravé semienka a chutí božsky. …čítať ďalej >


Malé bryndzovníky

| Tipy z redakcie | 23. 2. 2018
Po rôznych zdravých a raw dobrotách sme si povedali dosť! Nastal čas na niečo pravé slovenské, čo sa hodí aj k pivu a zasýti mlsné jazyky statných žien, pánov i detí. Reč je o jednoduchých, ale zato extra chutných bryndzovníkoch. …čítať ďalej >


Sušené banány s kokosovým mliekom a vanilkou

| Tipy z redakcie | 9. 2. 2018
V jednom špecializovanom obchode sme našli sušené banány, ktoré ani zďaleka nevyzerali ako tie z bežných supermarketov. Boli mäkké, tmavé a ich sladkastá chuť doznievala na jazyku. Pochádzali až z Peru a cena za balíček nebola lichotivá. No potom…čítať ďalej >


Pochúťka z krvavého zlata

| Tipy z redakcie | 29. 1. 2018
Zimné obdobie vraj nie je ideálne na diéty či prečisťovanie organizmu, ale chutným a zdravým šalátom nič nepokazíte. Najmä, ak ním len doplníte vyvážený jedálniček. Základ tohto receptu tvorí krvavé zlato. Tak sa hovorí červenej repe, ktorá…čítať ďalej >


Najlepšia slovenská kapustnica?

| Tipy z redakcie | 25. 12. 2017
V hŕbe online receptov na sviatočnú kapustnicu sme našli ozajstný skvost. Autorka sľubovala silný gastronomický zážitok i dokonalosť a neklamala. Možno to bolo tým, že vývar pripravila z údených aj neúdených rebier a že do polievky pridala sušené…čítať ďalej >


KRUK Košice T-Systems