Tipy z redakcie

Čokotorta so slaným karamelom

| Tipy z redakcie | 22. 2. 2016
Možno si poviete, že na sladkoslaný dezert sa odváži len málokto. Ale ten, kto má rád praclíky s čokoládou, syr s medom či rezeň s marhuľovým kompótom, nemá prečo váhať. Ingrediencie sú tentoraz v BIO kvalite, avšak je len na vás, či ich…čítať ďalej >


Oáza má doslova Projekt na zjedenie

| Tlačové centrum | 29. 4. 2014
Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis vyhlásil v novembri 2013 grantovú výzvu pod názvom Energia pre život. Oáza – nádej pre nový život n.o. (Oáza n.o) využila túto možnosť prezentovať sa okamžite. A nakoniec pri konečnom…čítať ďalej >


Každý produkt má svoju bio verziu, výber je na nás. Foto: autorka.

Homo sapiens BIOsapiens

| Stĺpček | 19. 4. 2014
Štvorročná štúdia Standfordskej univerzity odhalila, že okrem zvýšenej ceny sa organické potraviny od klasických kvalitou výrazne nelíšia. Kde teda pramení predstava, že sú organické potraviny bezpečnejšie, výživnejšie a chutnejšie? Spôsobil ich…čítať ďalej >


SOSNA plná zelených nápadov

| Tretí sektor | 15. 4. 2013
Byť či nebyť... ekologickým? Otázka, ktorá sa nám mnohým núka pri sledovaní správ o znečistení zeme, nedostatku prírodných zdrojov či pri listovaní lifestylových časopisov, ktoré tvrdia, že byť ekologickým je IN. Zabudnime na to, aké sú trendy…čítať ďalej >


Biokultúra

| Editoriál | 15. 4. 2013
Niekde som sa dočítala, že jednou z definícií kultúry je súhrn aktivít istej komunity, ktoré považujeme za prejav „vyššej“ vyvinutosti. Potešila som sa. Podľa toho sme predsa veľmi „vysoko“. Košice sa stali Európskym hlavným mestom kultúry,…čítať ďalej >


KRUK Košice T-Systems