Bezéčková domáca treska  

| Recept | 31. 10. 2019

Téglik tresky s čerstvým pečivom neraz tvoria súčasť nášho jedálnička. Avšak, čo v prípade, ak obľúbenej lahôdky niet v chladničke, no chuťové bunky si pýtajú kyslú rybu s majonézou? Jednou z možností je bezéčková od blogerky Naty.

Foto: Naty Žúreková Štefková,

Potrebujeme (porcia pre 3 – 4 dospelých): 1 filet tresky (cca 300 – 400 g), 1 mrkvu

2 väčšie zavárané kyslé uhorky, 1 stredne veľkú cibuľu, 1 téglik kyslej smotany, 1 – 2 PL plnotučnej horčice, 2 bobkové listy, ocot, vodu z uhoriek, soľ, 2 – 3 ks nového čierneho korenia.

Postup: Vo vode domäkka uvaríme mrkvu s bobkovým listom, štipkou soli a novým čiernym korením. Pridáme filet tresky a ešte pár minút necháme na sporáku, kým sa ryba uvarí. Následne zlejeme vodu a zo zmesi odstránime čierne korenie a bobkový list. Necháme ju vychladnúť. Potom do nej pridáme rozmixovanú cibuľu a uhorky,  kyslú smotanu a 1 PL horčice. Premiešame a podľa vlastnej fantázie dochutíme octom, soľou, horčicou a uhorkovou vodou.

Šalát z tresky necháme chvíľku odstáť v chladničke, aby si prísady „potriasli ruky“.

Dobrú chuť!

Foto a recept: Naty Žúreková Štefková, autorka blogu Chuť od Naty (www.chutodnaty.sk)


Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Bezéčková domáca treska  

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems