Zemiakové „bobaľky“

Aj keď viacerí považujú bobaľky za typické vianočné jedlo s makom a medom, v našej rodine máme aj ich celoročný variant – sú vyrobené zo zemiakov, varia sa podobne ako halušky a chutia vynikajúco so syrom, bryndzou či kyslou kapustou.

| Recept | 27. 9. 2019

Potrebujeme: cca pol kila uvarených zemiakov, pol kila hrubej múky, 2 vajíčka, soľ na dochutenie.

Postup na prípravu cesta: uvarené zemiaky podusíme na kašu a necháme vychladnúť. Neskôr do ich primiešame hrubú múku, dve vajíčka a soľ. Zo zmesi vytvarujeme cesto.

Postup práce: Z cesta odtrhávame menšie kúsky, ktoré na pomúčenej doske pomocou rúk vyvaľkáme „na hadíkov“. Pomocou noža ich rozkrájame na maličké kúsky (cca 0,5 – 1 cm). Varíme ich vo vriacej vode približne 10 minút. Po scedení bobaľky ochutíme štipkou soli a roztopeným maslom, príp. kúskami slaniny. Pridáme syr/bryndzu/kyslú kapustu a poriadne premiešame.

Dobrú chuť.

 

 

Redakcia

Foto: redakcia


Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Zemiakové „bobaľky“

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems