Levanduľová zmrzlina

| Recept | 12. 7. 2019

Okrem kozmetiky má levanduľa využitie i v kuchyni. Hodí sa k mäsu či šalátu, ale aj do zmrzliny. Odporúčame nasledujúci osviežujúci recept.  

Potrebujeme: 300 ml plnotučného mlieka, 4 PL levanduľových kvetov (sušených/čerstvých), 300 ml smotany na šľahanie, 80 g krupicového cukru.

Postup: cukor, mlieko a levanduľu miešame pri miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Pozor, zmes nesmie prejsť varom! Necháme ju vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň ju scedíme, prilejeme k nej smotanu na šľahanie a zamiešame. Vylejeme do uzatvárateľnej nádoby a dáme do mrazničky. Zmes v polhodinových intervaloch dobre premiešavame, kým dostatočne nezmrzne.

Dobrú chuť!

Recept a foto: laskominy od maryny

 

Foto: laskominy od maryny


Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Levanduľová zmrzlina

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems