Bryndzové esíčka

| Recept | 3. 5. 2019

Toto slané pečivo od blogerky Naty sme po prvýkrát pripravili na fašiangovú párty. Bryndzové esíčka sa osvedčili ako výborná náhrada čipsov, tyčiniek, pukancov i praclíkov.

 

Foto a recept: Naty Žúreková Štefková, autorka blogu Chuť od Naty (www.chutodnaty.sk)

Cesto: 200 g hladkej múky na kváskovanie, 60 g studeného masla, 60 g masti, 4 PL studeného mlieka, 1 žĺtok, 1 ČL soli, 1 ČL mletej kurkumy, 1 PL materského kvásku.

Plnka: 3 PL bryndze, 1 PL hustého bieleho jogurtu.

 

Postup: Do misky s premiešanou múkou, soľou a kurkumou pridáme žĺtok, kvások, mlieko, masť a maslo. Vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky na minimálne 12 hodín. Po vybratí ho rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou 4 – 5 mm. V miske rozmiešame bryndzu s jogurtom. Polovicu plnky nanesieme do takmer polovice cesta a zrolujeme po koniec plnky. Cesto otočíme na druhú stranu, teda tak, aby zrolovaná časť bola od nás hore. Nanesieme naň zvyšnú plnku a rovnako zrolujeme (vznikne tak písmeno S). Krájame cca 1 cm hrubé kúsky, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom. Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C cca 15 minút.  

 

Dobrú chuť!

Foto a recept: Naty Žúreková Štefková, autorka blogu Chuť od Naty (www.chutodnaty.sk)


Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Bryndzové esíčka

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems