Domáce müsli

| DIY | 25. 2. 2019

Müsli patrí k obľúbeným raňajkám, v redakcii nám najlepšie chutí s nakrájaným ovocím a jogurtom. Doteraz sme ho nakupovali v obchode, avšak po recepte od Naty sme zmenili názor a stali sa z nás „müsloví kuchtíci – začiatočníci“.

Foto a recept: Naty Žúreková Štefková, autorka blogu Chuť od Naty. Foto: fotokredit

Potrebujeme: 250 g viacdruhových vločiek, 1/2 ČL mletej škorice, 1/4 ČL vanilky, 2 hrste strúhaného kokosu, 3 hrste čokolády, 2 hrste orechov (podľa chuti), 4 PL javorového sirupu, 130 ml teplej vody, 50 g roztopeného masla.

 

Postup: V miske zmiešame vločky so škoricou a vanilkou. Zalejeme zmesou teplej vody, sirupu a roztopeného masla. Všetko spolu premiešame. Papierom na pečenie vystelieme menší plech, na ktorý rovnomerne rozotrieme vločkovú zmes. Pečieme v rozohriatej rúre (150 °C) cca 15 minút. Po vybratí müsli posypeme kokosom a podrvenými orechmi. Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 15 minút pri nezmenenej teplote. Následne do müsli vmiešame rozdrvenú čokoládu a necháme úplne vychladnúť.

 

Skladujeme v dóze.

 

Dobrú chuť!

 

Redakcia


Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Domáce müsli

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems