Vianočné orechové rožky

| Tipy z redakcie | 23. 12. 2018

Tento recept mi poradila moja spolužiačka zo strednej školy a už niekoľko rokov je súčasťou Vianoc v mojej rodine. Orechové rožky sú chutné, príprava jednoduchá a na svoje si prídu milovníci „vlašákov“.

Potrebujeme: 280 g hladkej múky, 210 g masla, 100 g mletých vlašských orechov, 50 g práškového cukru, 2 žĺtky.

Postup: Múku zmiešame s orechmi a práškovým cukrom. Pridáme maslo a žĺtky. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme cca na hodinu odstáť v chladničke. Potom ho rozdelíme na menšie časti a z každej vyformujeme tenký valček. Rozkrojíme ho na menšie, asi 7 cm kúsky a vyformujeme ich do tvaru rožkov. Pečieme v elektrickej rúre pri 180°C približne 10 minút. Po upečení ešte teplé obalíme v práškovom cukre.

Dobrú chuť!

Eva
Foto: autorka


Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Vianočné orechové rožky

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems