Karamelové mandle

| Zaujímavosti | 12. 10. 2018

Domáce mandle v karameli môžete pripraviť na párty s kamarátmi, večerné leňošenie pred televíziou alebo ak potrebujete rýchly zdroj energie do vrecka.

Potrebujeme: 200 g nelúpaných mandlí, 80 g trstinového cukru, 2 štipky himalájskej soli, 1 PL mletej cejlónskej škorice, pohár vody.

Postup: Na panvici zmiešame cukor, soľ, škoricu i vodu a počkáme, kým vzniknutý sirup začne bublať. Prihodíme mandle a varíme, až kým sa všetka voda z panvice neodparí. Trvá to cca 20 minút, než vznikne hustý sirup (karamel), ktorý sa začne lepiť na mandle. Vtedy začneme intenzívne miešať. Ak by sme to teraz vyklopili na papier na pečenie a nechali vychladnúť a stuhnúť, vznikli by z toho grécke mandľové tyčinky. My však miešame ešte chvíľu, až sa z celého karamelu kompletne odparí tekutina a mandle začnú byť sypké a začnú sa od seba oddeľovať. Vtedy ich presypeme do misky, necháme vychladnúť a môžeme mlsať.

Dobrú chuť!

Recept a foto: dedinskamat.sk


Tags: , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Karamelové mandle

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems