Linguine s cuketou

| Tipy z redakcie | 28. 9. 2018

V kuchyniach už vládnu jesenné tekvicové a zemiakové jedlá, no nám sa cnie za letom a pripomenieme si ho receptom zo stránky coolinari.sk. Cestoviny s cuketou a citrónovou kôrou majú špecifickú, sviežu chuť a sú jednoduché na prípravu.

Potrebujeme (na 4 porcie): Balík kvalitných linguine, 2 stredne veľké cukety (môže byť zelená aj žltá), 2 mierne ostré chilli papričky, 1 červenú cibuľu, 4 plátky slaniny, 2 mozzarelly, šťavu z polky citróna, kôru z jedného citróna, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ, petržlenovú vňať.

Postup: Cuketu, chilli, cibuľu a slaninu nakrájame na tenké pásiky. Slaninu orestujeme na troche olivového oleja, pridáme cibuľu, chilli a chvíľu smažíme. Neskôr pridáme cuketu, osolíme a okoreníme, necháme trochu podusiť. V osolenej vode uvaríme linguine, aby boli al dente. Cestoviny scedíme, ale trochu vody z nich si necháme bokom. Linguine pridáme k zelenine, podlejeme vodou z cestovín a poriadne premiešame. Pridáme šťavu z polky citróna, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a riadnou dávkou olivového oleja. Na tanieri linguine doplníme o kúsky mozzarelly a jemne nastrúhanú citrónovú kôru. Na vrch môžeme nasypať čerstvo nakrájanú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

Foto: redakcia


Tags: ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Linguine s cuketou

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems