Tip šéfredaktorky: Paradajková polievka s arašidovým maslom

| Tipy z redakcie | 3. 8. 2018

Chuť tejto polievky závisí od chute samotných paradajok, a preto je najlepšie variť ju počas sezóny, keď sú plody sladké a šťavnaté. My na nej žijeme celé leto, rýchlo sa pripravuje, zasýti a vynikajúco chutí. Recept som našla na internete, no autorsky ho obohatila o dôležitú prísadu – arašidové maslo.

Potrebujeme: 400 g čerstvých paradajok, 2 konzervy nakrájaných paradajok, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 až 2 PL arašidového masla, soľ, čierne korenie, bazalka, oregano, syr (podľa chuti, ale najlepší je parmezán), pažítka.

Postup: Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a jemne osmažíme na olivovom oleji do zlatista. Na zopár minút k nej pridáme aj nadrobno nasekaný cesnak. Potom pridáme nakrájané paradajky (môžeme ich vopred ošúpať), povaríme zopár minút a pridáme paradajky z konzervy. Osolíme, okoreníme, do polievky zamiešame sušené oregano a bazalku a varíme na miernom ohni. Po cca 20 minútach polievku zmixujeme v mixéri (alebo tyčovým mixérom), pridáme arašidové maslo, môžeme ešte chvíľu mixovať a necháme jemne zovrieť. Podávame s nastrúhaným syrom, čerstvou bazalkou, poprípade s pažítkou.

Dobrú chuť!

Gabika
Foto: redakcia


Tags: , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Tip šéfredaktorky: Paradajková polievka s arašidovým maslom

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems