Šošovicová polievka s paradajkami a zázvorom

| Tipy z redakcie | 29. 6. 2018

Tak trochu inú polievku z červenej šošovice sme objavili na veganotic.cz s prívlastkom najobľúbenejšia. Množstvo pochvalných komentárov pod receptom ju opisovalo ako úžasnú dobrotu s trochu orientálnym nádychom, tak nečudo, že sme ešte v ten deň utekali do obchodu a za celkom krátky čas chutnali nový obľúbený recept redakcie.

Potrebujeme: 1 hrnček červenej šošovice, 2 PL olivového oleja, 1 väčšiu cibuľu, 5 strúčikov cesnaku, 2 ČL rasce, cca 4 cm veľký kus zázvoru, 1 citrón, 1 konzervu nakrájaných paradajok (400 ml), 1, 3 l zeleninového vývaru, soľ, čierne korenie, pažítku, jarnú cibuľku.

Postup: Šošovicu dobre prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. V hrnci zohrejeme olej a opražíme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Po cca 5 minútach pridáme rascu, najemno nastrúhaný zázvor a ešte minútu osmažíme. Pridáme šošovicu, paradajky, tri plátky citrónu, zalejeme vývarom a privedieme k varu. Prikryté varíme, kým šošovica nezmäkne – asi 20 minút. Dochutíme soľou, čiernym korením, môžeme ešte pridať šťavu z citróna a ozdobíme pažítkou.

Tip: Polievka je hustejšia a keď do nej ešte pridáte sójové kocky, postačí vám aj ako hlavné jedlo.

Dobrú chuť!

Foto: redakcia


Tags: ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Šošovicová polievka s paradajkami a zázvorom

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems