Vyprážané tvarohové guľky

| Tipy z redakcie | 18. 5. 2018

Vyprážané tvarohové guľky nemusia byť len zaujímavou alternatívou namiesto fašiangových pampúšikov, ale aj chutným obedom kedykoľvek počas roka.

Potrebujeme: 50 dkg tvarohu, 30 dkg hrubej múky, 3 vajcia, štipku soli, 1 PL rumu, 1 PL práškového cukru (nie vrchovatá), 1 ČL škorice.

Potup: Všetky ingrediencie okrem škorice a práškového cukru zmiešame a vytvoríme cesto. V hrnci rozpálime väčšie množstvo oleja, namočíme doň dve čajové lyžice a tvarujeme nimi z cesta malé guľky. Smažíme ich na miernom ohni dozlatista, otáčame, aby sa opražili zo všetkých strán. Guľky vyberieme a položíme na kuchynské utierky, aby vsiakli prebytočný olej. V miske zmiešame práškový cukor so škoricou a obalíme v tom ešte teplé vyprážané guľky. Podávať môžeme so šľahačkou.

Dobrú chuť!

Foto: Martin Krestián


Tags: ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Vyprážané tvarohové guľky

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems