Cícer na paprike s pórom

| Tipy z redakcie | 23. 3. 2018

Cícer je najľahšie stráviteľnou strukovinou, obsahuje množstvo bielkovín, vlákniny, železa, vitamínu B, draslíka či dokonca kyselinu listovú. Aj preto je obľúbenou pochúťkou žien, no zgustnúť by si mali i páni. Na Ďalekom východe sa totiž traduje, že cícer je účinným afrodiziakom. Receptov na jeho prípravu je hojne, my sme vyskúšali a odporúčame cícer na paprike s pórom zo stránky veganotic.cz.

Potrebujeme: 500 g sušeného cíceru, 2 veľké cibule, 1 a ½ PL sladkej papriky, ½ litra zeleninového vývaru, 2 ks póru nakrájaného na šikmé prúžky, 250 ml smotany (môže byť aj rastlinná či orechová), 1 citrón, olivový olej, čierne korenie, soľ.

Postup: Sušený cícer namočíme cez noc do vody a na druhý deň vodu zlejeme. Potom ho uvaríme v hrnci s novou vodou do mäkka asi 1,5 hodiny. Keď je uvarený, odoberieme približne jeden hrnček cíceru aj s trochou vody a rozmixujeme v miske s ponorným mixérom. Neskôr s tým zahustíme polievku. Zvyšok precedíme. Medzitým cibuľu nakrájame nadrobno a 5 minút restujeme na oleji vo väčšom hrnci. Pridáme papriku a restujeme ešte minútu (nie dlho, aby nezhorkla). Zalejeme vývarom a varíme domäkka. Potom rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme rozmixovaný cícer, uvarený cícer a nakrájaný pór. Privedieme k varu a na miernom plameni varíme, pokiaľ pór nezmäkne. Odstavíme z plameňa, vmiešame smotanu a šťavu z polky citróna. Ochutnáme a dochutíme soľou, čiernym korením, štipkou sladkej papriky, prípadne ešte citrónovou šťavou. Podávame s bielym pečivom.

Dobrú chuť!

Foto: Gabika


Tags: ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Cícer na paprike s pórom

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems