Sušené banány s kokosovým mliekom a vanilkou

| Tipy z redakcie | 9. 2. 2018

V jednom špecializovanom obchode sme našli sušené banány, ktoré ani zďaleka nevyzerali ako tie z bežných supermarketov. Boli mäkké, tmavé a ich sladkastá chuť doznievala na jazyku. Pochádzali až z Peru a cena za balíček nebola lichotivá. No potom sme objavili knihu Domáce sušenie od Michelle Keogh a v nej recept na dvakrát sušené kokosovo-vanilkové banány. Odvtedy nepotrebujeme špecializovaný obchod, len sušičku a trpezlivosť. A verte, že tá sa vo finále vyplatí!

Na 4 porcie potrebujeme: 4 veľké zrelé banány, 250 ml kokosového mlieka, 2 PL vanilkovej esencie.

Postup: Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé 5 mm. Rozložíme ich na mriežky sušičky, nie však veľmi natesno. Sušíme ich pri 57 °C 4 až 8 hodín a mriežky počas sušenia niekoľkokrát vymieňame. Keď sú banány suché a kožovité, vyberieme ich zo sušičky. Do kastróla nalejeme kokosové mlieko, pridáme vanilku a na strednom ohni necháme slabo zovrieť. Po chvíľke odstavíme z plameňa a pridáme doň sušené banány. Jemne premiešame, aby sa banány kompletne namočili a necháme ich v mlieku asi 30 minút, až kým nezmäknú. Potom ich vyberieme, nadbytočné mlieko necháme odkvapkať a opäť sušíme pri teplote 57 °C 8 až 12 hodín a mriežky niekoľkokrát vymeníme. Usušené banány skladujeme v sklenej nádobe v chladničke.

Tip: Banány môžete sušiť aj v teplovzdušnej rúre, na internete je dostatok návodov, ako na to.

Dobrú chuť!


Tags: , , , , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Sušené banány s kokosovým mliekom a vanilkou

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems