Malé bryndzovníky

| Tipy z redakcie | 23. 2. 2018

Po rôznych zdravých a raw dobrotách sme si povedali dosť! Nastal čas na niečo pravé slovenské, čo sa hodí aj k pivu a zasýti mlsné jazyky statných žien, pánov i detí. Reč je o jednoduchých, ale zato extra chutných bryndzovníkoch.

Potrebujeme:
Cesto: 300 g hladká múka, 250 g Hera, 6 PL kyslá smotana (prípadne cmar alebo zákys), soľ, vajce na potretie.

Plnka: 125 g bryndza, 250 ml kyslá smotana, pažítka, cibuľa.

Postup:
Múku zmiešame s Herou a kyslou smotanou, trochu posolíme a necháme aspoň dve hodiny odstáť v chladničke. Zatiaľ pripravíme plnku – bryndzu zmiešame s kyslou smotanou a pažítkou. Cibuľu nakrájame, osmažíme na oleji do sklovita a pridáme k plnke. Potom cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, pozdĺžne rozrežeme na dve časti, každú naplníme plnkou, stočíme a rolku nakrájame na trojuholníky alebo akékoľvek iné tvary. Potrieme vajíčkom, môžeme posypať rascou či iným korením a pečieme pri 180 až 200 °C, kým bryndzovníky nechytia zlatistý nádych (cca 15 až 20 minút).

Dobrý šmak!

Foto: redakcia


Tags: ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Malé bryndzovníky

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems