Pochúťka z krvavého zlata

| Tipy z redakcie | 29. 1. 2018

Zimné obdobie vraj nie je ideálne na diéty či prečisťovanie organizmu, ale chutným a zdravým šalátom nič nepokazíte. Najmä, ak ním len doplníte vyvážený jedálniček. Základ tohto receptu tvorí krvavé zlato. Tak sa hovorí červenej repe, ktorá organizmu dopraje bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, železo, vitamíny a mnoho ďalších živín. O účinkoch cvikly by sme mohli písať celé hodiny, a tak radšej poďme variť.

Potrebujeme: 4 stredne veľké cvikly, 2 väčšie cibule, 3 cesnaky, balík lúpaných mandlí, 150 ml červeného octu, 1 ČL medu, maslo, soľ, čierne korenie, bazalka, rozmarín.

Postup: Cviklu uvaríme v celku aj so šupkou a necháme vychladnúť. Potom ju ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvici orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nasekané mandle (na zvýraznenie chuti sa môžu mandle najprv opražiť na suchej panvici), soľ, korenie a chvíľu restujeme. Pridáme cviklu, podlejeme červeným octom a troškou vody a pridáme med. Jemne podusíme, odparíme prebytočnú vodu a na záver zredukujeme s trochou masla. Podávame s tmavým pečivom, hriankou alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.

Dobrú chuť!

Gabika
Foto: autorka


Tags: , , , , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Pochúťka z krvavého zlata

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems