Ovocné kože – najzdravšia sladkosť pre deti

| Tipy z redakcie | 2. 10. 2017

Ovocné kože fantasticky chutia, pomalým spracovaním na nízkej teplote nestrácajú žiadne vitamíny ani enzýmy a vydržia celý rok. Takto sú ideálnou dobrotou aj pre malé deti, vegánov a pre všetkých, ktorí potrebujú mať vo vrecu rýchly zdroj energie.

Potrebujeme: 1 kg ringlot, jabĺk alebo iného ovocia.

Postup: Ringloty umyjeme, odkôstkujeme, hodíme do mixéra a dôkladne rozmixujeme dohladka. Dva plechy vystelieme papierom na pečenie. Rozmixované ovocie na ne rovným dielom vylejeme. Párkrát potrasieme a pobúchame plechom, aby sa nám pyré rovnomerne rozlialo po celej dĺžke. Rúru predhrejeme na 40 stupňov na teplovzdušnej funkcii a pri jemne otvorených dierkach sušíme cca 9 hodín. Hotovo máme, keď je pyré vysušené tak, že sa už nelepí, ale je ohybné. Nesmie sa lámať, vtedy je už presušené. (Ak ste to prešvihli, nechajte deň-dva ležať na kuchynskej linke, aby nabralo vlhkosť a získalo dobrú konzistenciu). Kožu aj s papierom na pečenie nastriháme na požadované rozmery a opatrne z nej papier stiahneme. Môžeme stočiť do roliek a rovno si pochutnávať alebo nastrihať na malé kolieska či naplniť ako palacinky. Alebo ich jednoducho uskladníme v kovovej či sklenenej nádobe, a takto nám vydržia pokojne aj celý rok.

Dobrú chuť!

Text a foto: dedinskamat.sk


Tags: , , , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Ovocné kože – najzdravšia sladkosť pre deti

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems