Klíčky mungo fazule podporujú trávenie a dobíjajú energiu

| Tipy z redakcie | 30. 10. 2017

Klíčky mungo fazule sú vraj extra výživné a zdravé. Sú bohatým zdrojom minerálnych látok, vitamínov, proteínov, enzýmov, stopových prvkov a rastlinných bielkovín. Pri ich pravidelnom užívaní sa zlepšuje trávenie, detoxikuje organizmus, zvyšuje imunita aj energia. Viac nám nebolo treba. Kúpili sme hlinené klíčidlo a za tri dni vypestovali malý zelený zázrak.

Potrebujeme: klíčidlo, balíček mungo fazule.

Postup: Niektorí šikovníci vedia klíčidlo zhotoviť vlastnoručne, ale kúpite ho aj v bioshope od 7 eur. Mungo fazuľu namočte do vody na 12 hodín. Potom vodu zlejte, semená opláchnite, preložte do klíčidla a položte napríklad na kuchynskú linku. Trikrát denne ich premývajte vlažnou vodou, aby nezačali hniť a kvasiť. Klíčky narastú za 3 až 4 dni a majú približne 2 cm. Výborne chutia v šaláte, ako príloha k mäsu či len tak „nasucho“. Výbornou správou je, že ich môžu konzumovať i malé deti.

PS: Ak nemáte čas na klíčenie, mungo fazuľu namočte na 12 hodín do vody, potom opláchnite a varte domäkka. Dobrú chuť!

Foto: Gabika


Tags: , , , , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Klíčky mungo fazule podporujú trávenie a dobíjajú energiu

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems