Jablkovo-maková štrúdľa

| Tipy z redakcie | 16. 10. 2017

Ruku na srdce – kto nemiluje štrúdľu? Táto z lístkového cesta je super rýchla a šťavnatá.

Potrebujeme: 1 balenie lístkového cesta, 4 – 5 veľkých jabĺk, 100 g maku, 2 PL tekutého medu, vajíčko na potretie (pre vegan verziu nahradíme olivovým olejom).

Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme na veľký obdĺžnik. Mak na jemno pomelieme, jablká umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle (môžete aj so šupkou). V miske zmiešame mak, jablká a med a zmes nanesieme na vyvaľkané cesto. Stočíme podobne ako roládu, popicháme vidličkou a potrieme vajíčkom alebo olejom. Pečieme na 180 stupňoch približne 30 až 35 minút.

TIP: Do náplne môžete pridať čokoľvek, čo máte radi, nastrúhať hrušku a pridať mrazené čerešne. To len bude pochúťka!

Text a foto: dedinskamat.sk


Tags: , , , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Jablkovo-maková štrúdľa

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems