Zeleninový vývar s cícerom

| Tipy z redakcie | 5. 6. 2017

Toto je presne ten typ super rýchlej polievočky. Sýta, hustá, zeleninová, výraznej chuti, ale bez akýchkoľvek pridaných bujónov, dochucovadiel či nutnosti vyvárať k nej cestoviny.

Potrebujeme: 2 hrnčeky cíceru (namočeného aspoň na 4 hodiny alebo cez noc), 1 hrnček žltého poleného hrachu, 3 mrkvy, 4 zemiaky, 1/4 brokolice, 4 kelové listy, cibuľu, kurkumu, extra panenský olivový olej, čierne mleté korenie, himalájsku soľ.

Postup: Zeleninu očistíme. Mrkvu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, brokolicu umyjeme a rozdelíme na malé ružičky, kelové listy nakrájame na menšie štvorčeky, cibuľu nadrobno. V hrnci zohrejeme olej a dosklovita v ňom upražíme cibuľku. Prihodíme nakrájanú mrkvu, kelové listy, brokolicu, kurkumu, čierne korenie a chvíľku restujeme. Po pár minútach pridáme scedený cícer, hrach a zemiaky, dôkladne premiešame, chvíľu takto spolu osmažíme a zalejeme 1,5 litrom vriacej vody. Osolíme, necháme zovrieť, a potom pod pokrievkou varíme na jemnom plameni asi 35 minút, kým sa všetko v polievke neuvarí do mäkka (najmä cícer).

Dobrú chuť!

Kathushkine kulinarium
Foto: www.kathushkinekulinarium.sk


Tags: , , , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Zeleninový vývar s cícerom

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems