Domáca medovo-maková zmrzlina

| Tipy z redakcie | 22. 5. 2017

Nedávno sme dostali nevšedný tip na rybaciu zmrzlinu!!! Hoci predstava na ňu dvakrát gustovná nie je, vraj chutí úžasne. Recept je tajomstvom istého kuchára, no my sme sa ho snažili nájsť aj na nete. Márne! Pri bádaní sme však natrafili na domácu medovo-makovú od Tinky (www.tinkinerecepty.sk). A tá nielen chutí, ale aj vyzerá veľmi dobre.

Potrebujeme: 4 žĺtky, 2 PL hustého scukornateného medu, 250 ml šľahačkovej smotany, 150 ml kokosového mlieka (môže byť aj iné mlieko), 2 vanilkové struky, 20 g klasického maku, 20 g bieleho maku (ak nemáte biely mak, použite klasický).

Postup: Žĺtky s medom šľaháme v robote asi 15 minút do hustejšieho krému. Medzitým do hrnca vlejeme šľahačkovú smotanu, mlieko (my sme použili domáce kokosové, recept nájdete aj na zajtrajsienoviny.sk), vydlabané vnútro z vanilkových strukov aj samotné struky. Polku bieleho a polku klasického maku zomelieme, zvyšok dáme nezomletý. Všetko zamiešame, privedieme do bodu varu, ale nevaríme! Vypneme, vanilkové struky vyberieme. Rýchlosť robota znížime a pomaly doň celú zmes vylejeme. Minútu premiešame, necháme chvíľu vychladnúť a dáme do mrazničky. Mak začne klesať naspodok, a preto je dobré zmrzlinu každú pol hodinu premiešať lyžicou. O 4 hodiny môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Redakcia
Foto: Martin Krestián


Tags: , , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Domáca medovo-maková zmrzlina

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems