Lievance z ricotty

| Tipy z redakcie | 13. 3. 2017

Na tento netradičný recept sme natrafili náhodne na istej maďarskej stránke. Hoci sa volá Ricottás palacsinta, nám skôr pripomína lievance ako palacinky. No iba tvarom. Cesto nie je ani zďaleka lievancové, pretože sa neleje a ťažšie sa s ním narába. Ak však prídete, ako na to, ochutnáte úžasné a netradičné ricottové lievance.

Potrebujeme: 240 g ricotty, 1 vajce veľkosti S, 40 g hnedého kryštálového cukru, 55 g pšeničnej hladkej múky, štipku soli, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva, jahody, šľahačku.

Postup: Ricottu zmiešame so štipkou soli, s cukrom, múkou, kypriacim práškom a vajíčkom, až nám vznikne hutnejšie cesto. Odoberieme z neho kúsok vo veľkosti zmrzlinovej kôpky, posypeme hladkou múkou a v rukách tvarujeme na placku. Hotovú placku dáme opiecť na troche kokosového oleja z oboch strán na 3 až 4 minúty. Tak to opakujeme, až sa nám minie celé cesto. Hotové lievance polejeme javorovým sirupom alebo potrieme lekvárom a pridáme jahody so šľahačkou.

Jó étvagyát!

Gabika
Foto: Martin Krestián


Tags: , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Lievance z ricotty

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.






KRUK Košice T-Systems