Párty štangle

| Tipy z redakcie | 13. 2. 2017

S kamarátmi zvykneme organizovať bezdôvodné párty. To sú také, na ktoré netreba narodeninovú, ani inú špeciálnu pohnútku. Každý len donesie niečo na zahryznutie, na vypitie, o hudbu sa postará domáci. A presne na takej januárovej párty som prvýkrát koštovala štangle. Chutné dlhé tyčinky sa namáčajú v cesnakovom dipe a sú veľmi jednoduché na prípravu. Veď ich upiekla mamina so 4 mesačným bábätkom „na krku“.

Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 2 PL oleja, 2 dcl vody, 1 sušené droždie, soľ, štipku cukru, 2 PL olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku.

Postup: Z vlažnej vody, droždia a cukru pripravíme kvások. Vlejeme ho do múky, pridáme olej, soľ a vymiesime cesto, ktoré necháme 40 minút vykysnúť na teplom mieste. Cesto rozvaľkáme a nakrájame na kúsky. Tie v ruke roztiahneme na dĺžku, stočíme a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Štangle potrieme olejom, do ktorého sme pretlačili cesnak a osolíme. Pečieme pri teplote 250 stupňov asi 10 minút. Po upečení, kým sú ešte teplé, ich ešte raz potrieme cesnakovým olejom a posolíme.

Cesnakový dip

Potrebujeme: 250 g kyslej pochúťkovej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 1 ČL olivového oleja, šťavu z polovice citróna, soľ, mleté čierne korenie, oregano, trstinový cukor.

Postup: Cesnak pretlačíme a všetky ingrediencie spolu zmiešame.

Dobrý šmak!

Gabika
Foto: Martin Krestián

 


Tags: , , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Párty štangle

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems