Zdravie a strava. Rozoberme si to

| K13 a VÝMENNÍKY | 22. 2. 2016

Vo Výmenníku Wuppertálska pokračuje projekt EKOTALKE rečou prírody s novou lektorkou. V tomto roku sa upriamila pozornosť na správnu životosprávu a sezónne spracovanie potravín. Workshopy bude viesť Terézia Hnatičová, ktorá sa dlhodobo venuje etickému, ekologickému a lokálnemu stravovaniu.

Kvalita, čerstvosť a pestrosť konzumovaných potravín majú vplyv na zdravie nášho organizmu. EKOTALKE ponúkne návštevníkovi možnosti zlepšiť svoje vedomosti i návyky v starostlivosti o telesné zdravie správnym stravovaním. V roku 2016 je plánovaných 9 až 11 workshopov a budú sa konať raz mesačne. Prebehnú vo forme prednášok a následných voľných diskusií. Nebudú chýbať konkrétne rady a recepty spojené s ochutnávkou jedál i gurmánskych špecialít. Nezabudne sa ani na tému „tmavého zlata“. Na stretnutie prídu odborníci a výrobcovia čokolády, aby prezradili jej vplyv na naše telo. Návštevníkov čaká aj prekvapenie. Ak bude pekné počasie, lektorka „prestrie“ aj na streche.

1 malinové pláty s

Viacerými workshopmi sa potiahnu témy sezónnosť a etika. Poskytnú návody, ako uchovávať sezónne potraviny, či už sušením, mrazením, alebo konzervovaním. Terézia Hnatičová vysvetlí, aké dôležité je nielen konzumovať kvalitné sezónne potraviny, ale ich aj nakupovať od miestnych výrobcov a podporovať tak lokálnu ekonomiku. Záverečné slová, ktoré chce prednášajúca zasiať do podvedomia poslucháčov počas projektu, znejú: „Žiť eticky znamená žiť ekologicky a naopak.“

Témy  a termíny stretnutí: Čokoláda – Tmavé zlato na zjedenie, 8. marec. Každodenný život ekoholik, 19. apríl. Kreatívny piknik v prírode, 10. máj.

Martina Hadbavníková
Foto: Terézia Hnatičová

2 susene hrusky 9.2.2016


Tags: , , , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Zdravie a strava. Rozoberme si to

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems