Domáca zmrzlina je každým rokom populárnejšia. Aktuálne sú obľúbené najmä jednozložkové zmrzky, vyšľahané len z kvalitne vychladeného ovocia. Príprava ananásového sorbetu je viac než jednoduchá.
Potrebujeme: Zrelý ananás. Premaškrtníkov aj nejaké to sladidlo – ideálne domáci mätový sirup alebo hnedý cukor, agáve, med…
Postup: Zrelý ananás očistíme a nakrájame na kúsky. Tie dáme zamraziť. Podľa toho, aký máme mixér, mixujeme buď celkom zmrazené kúsky, alebo jemne rozpustené. Mixér urobí všetku prácu za nás. Osladíme podľa chutí a ihneď podávame. Mätový sirup dodá sorbetu exotickú príchuť.
Tip: Ananás môže obsahovať agresívne kyseliny, ktoré pri väčšej konzumácii doslova popália ústa. Skúste skombinovať domáci ananásový sorbet so smotanovou zmrzlinou, ktorá intenzitu dezertu zjemní.
Chceme ťa! Lebo máš štýl. Poznáš synonymický rad. Kamošíš sa s rytmickým krátením. Íčka pre teba nie sú problém. Ale najmä preto, že oči máš neustále otvorené. (Aj uši a obzory.) Chýba ti už len jediné. Novinárske portfólio. Praxou u nás si ho vytextuješ. Zajtrajšie noviny ponúkajú prax pre študentov. Nahliadni s nami do sveta žurnalistiky. Napíš nám na info@zajtrajsienoviny.sk. |
Tags: ananás, domáci sorbet, handmade, oslavuj.sk, zmrzlina
Prečítajte si aj: