Domáci ananásový sorbet

| DIY | 9. 8. 2015

Domáca zmrzlina je každým rokom populárnejšia. Aktuálne sú obľúbené najmä jednozložkové zmrzky, vyšľahané len z kvalitne vychladeného ovocia. Príprava ananásového sorbetu je viac než jednoduchá.

Potrebujeme: Zrelý ananás. Premaškrtníkov aj nejaké to sladidlo – ideálne domáci mätový sirup alebo hnedý cukor, agáve, med…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postup: Zrelý ananás očistíme a nakrájame na kúsky. Tie dáme zamraziť. Podľa toho, aký máme mixér, mixujeme buď celkom zmrazené kúsky, alebo jemne rozpustené. Mixér urobí všetku prácu za nás. Osladíme podľa chutí a ihneď podávame. Mätový sirup dodá sorbetu exotickú príchuť.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tip: Ananás môže obsahovať agresívne kyseliny, ktoré pri väčšej konzumácii doslova popália ústa. Skúste skombinovať domáci ananásový sorbet so smotanovou zmrzlinou, ktorá intenzitu dezertu zjemní.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pripravilo: oslavuj

Chceme ťa! Lebo máš štýl. Poznáš synonymický rad. Kamošíš sa s rytmickým krátením. Íčka pre teba nie sú problém. Ale najmä preto, že oči máš neustále otvorené. (Aj uši a obzory.) Chýba ti už len jediné. Novinárske portfólio. Praxou u nás si ho vytextuješ. Zajtrajšie noviny ponúkajú prax pre študentov. Nahliadni s nami do sveta žurnalistiky. Napíš nám na info@zajtrajsienoviny.sk.

Tags: , , , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Domáci ananásový sorbet

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems