Recept na úspech

| T-Systems | 26. 1. 2014

Základ tvorí bohatá dávka cieľov. Pridáme hrnček zdravého sebavedomia, dve polievkové lyžice zodpovednosti, lyžicu úsilia, kávovú lyžičku správnych príležitostí a štipku šťastia. Všetko spolu zamiešame a zvyšok ponecháme času. Štyria pracovníci T-Systems Slovakia (TSSK) tento recept dobre poznajú. Začínali na pozíciách s malými úlohami a po odbití záverečnej sa ich práca skončila. Dnes riadia desiatky zamestnancov a na pleciach nesú pomyselné vrecia plné povinností.

Ivan Kováč začínal ako technik. Dnes je zodpovedný za 65 zamestnancov a päť vedúcich tímov. Jeho hlavnou úlohou je administratíva a riadenie chodu oddelenia neštandardných služieb pre najväčších zákazníkov spoločnosti T-Systems International.

Ivan Kováč začínal ako technik. Dnes je zodpovedný za 65 zamestnancov a päť vedúcich tímov. Jeho hlavnou úlohou je administratíva a riadenie chodu oddelenia neštandardných služieb pre najväčších zákazníkov spoločnosti T-Systems International.

Martina Buhlová vedie centrum pre kontrolu operácii spoločnosti (Control Center Operation Catch & Dispatch). Nepriamo manažuje 85 pracovníkov. Kariéru začínala na pozícii personalistky.

Martina Buhlová vedie centrum pre kontrolu operácii spoločnosti (Control Center Operation Catch & Dispatch). Nepriamo manažuje 85 pracovníkov. Kariéru začínala na pozícii personalistky.

Miloš Zidor štartoval na oddelení ľudských zdrojov v projekte IT akadémia. Momentálne pracuje ako vedúci sekcie Telekom IT AM, ktorá dodáva služby, aplikácie a operácie pre nemecký Telekom IT. Riadi 145 ľudí rozdelených do siedmich tímov.

Miloš Zidor štartoval na oddelení ľudských zdrojov v projekte IT akadémia. Momentálne pracuje ako vedúci sekcie Telekom IT AM, ktorá dodáva služby, aplikácie a operácie pre nemecký Telekom IT. Riadi 145 ľudí rozdelených do siedmich tímov.

Štvrtým opýtaným je Maroš Filip nastúpil v roku 2008 ako administrátor sietí. Teraz je vedúcim bezpečnosti a vyváženého výkonu operačných serverov (Head of WSA&Loadbalancer Operations). Pod sebou má približne 20 ľudí.


Hovorí sa, že začiatky sú ťažké. Aké boli tie vaše?

Maroš: Začiatky sú vždy ťažké. Človek je zavalený veľkým množstvom nových informácií naraz. Ak sa chce niekam posunúť, potrebuje obetovať svoj voľný čas, vynaložiť úsilie a hlavne byť presvedčený o tom, že sa to dá.

Miloš: Nastúpil som v čase, keď sa firemná kultúra spoločnosti ešte len formovala a my sme mali možnosť ovplyvniť históriu jej vývoja. Bol som mladým človekom v mladej firme s veľkými cieľmi, entuziazmom a chuťou rozvíjať sa.

Mali ste kariérny cieľ alebo sen?

Martina: Nikdy som nemala konkrétnu kariérnu ašpiráciu. Bol tu však osobný cieľ. Mať prácu, ktorá ma baví, byť v nej dobrá a zastávať ju tak, aby som mohla byť hrdá na dosiahnuté výsledky.

Ivan: Vedel som, že chcem byť úspešným, ambicióznym a spoľahlivým manažérom (smiech).

Maroš: Každý z nás má svoje ciele a ambície. Ten, komu chýbajú, nemá dôvod napredovať.

Je výhodou, že ste sa vypracovali postupne a prešli rôznymi postami? Vzbudzuje tento fakt u vašich podriadených väčší rešpekt?

Maroš: Najväčšiu výhodu svojej kariéry vidím v tom, že som mohol byť pri úplných začiatkoch Networkingu v TSSK, kde nás pracovalo približne sedem. Dnes máme dve oddelenia s dvesto zamestnancami. Netrúfam si povedať, či tento fakt vzbudzuje v ľuďoch rešpekt, no vo mne vyvoláva hrdosť na skvelú prácu, ktorú sme za tie roky odviedli.

Martina: Nikdy som sa nezamýšľala nad tým, či mi moja minulosť pomáha k väčšiemu rešpektu. Myslím, že úctu si nezískate počtom odpracovaných rokov. Dokonca ani predošlé úspechy extra nezavážia. S rešpektom je to ako so vzťahmi. Musíte na ňom neustále pracovať a udržiavať si ho.

Keď sa pozriete späť, čo by ste na svojej ceste nahor urobili inak?

Miloš: Viac by som si predchádzajúce pozície užíval. Pre postup som sa musel vzdať niekoľkých zaujímavých úloh a projektov. Na druhej strane som veľmi vďačný za nové príležitosti, čo prišli potom.

Ivan: Ak by som mal možnosť niečo zmeniť, asi by som to aj tak neurobil. Človek sa rodí s určitým potenciálom. Moje manažérske schopnosti potrebovali dozrieť, a to chcelo čas.

Maroš: Nie je nič, čo by som chcel urobiť ináč. Vždy som mal okolo seba skvelých kolegov a priateľov, ktorí mi vedia pomôcť, poradiť a posunúť ma bližšie k mojim cieľom.

Museli ste pre svoj postup niečo obetovať?

Martina: Ak by vám niekto na túto otázku odpovedal: „Nič,“ neverte mu. Keď sa chcete niečomu venovať naplno a dosiahnuť úspech, musíte čosi obetovať.

Ivan: Práca manažéra v IKT odvetví často vyžaduje dostupnosť 24 hodín denne 7 dní v týždni. Určite som obetoval čas s rodinou, keď som musel mnohokrát uprednostniť prácu. Je nesmierne dôležité zabezpečiť si rovnováhu medzi kariérou a svojimi blízkymi.

Miloš: Teraz, keď mám rodinu, snažím sa aspoň vo večerných hodinách oddeľovať súkromie od pracovných povinností. Nie vždy sa mi to úspešne darí, ale počas poslednej dovolenky som si uvedomil, že sa bez e-mailov dá žiť aj niekoľko za sebou idúcich dní.

Uvažujete niekedy nad tým, že vám bolo na nižšej pozícii lepšie?

Ivan: Z môjho pohľadu nie je delenie na nižšie a vyššie pozície práve najšťastnejšie. Viac sa mi pozdávajú miesta s menšou a väčšou mierou zodpovednosti.

Martina: Občas si s kolegami hovoríme, že ľudia s menšou zodpovednosťou netušia, čo majú. Odrobia svoj pracovný fond a zatvorením dverí kancelárie nechávajú robotu za nimi. Ľudia na mojej pozícii si funkciu a starosti v myšlienkach nesú so sebou domov.

Miloš: Priznám sa, mám také chvíle, najmä ak si z pracovných dôvodov nestihnem zahrať futbal. Rýchlo si ale uvedomím, že radšej veľa robím, ako sa nudím, že nové výzvy ma naozaj napĺňajú a že nie je nič lepšie, ako vyriešený problém. Práve to, a možnosť ovplyvniť chod vecí, sú benefity, ktoré mi postup priniesol.

Aký je podľa vás recept na úspech?

Martina: Úspech je relatívny pojem. To, čo je pre jedného triumf, pre druhého nemusí znamenať nič výnimočné. Niektorí ľudia merajú úspech hrúbkou výplatnej pásky, iní možno počtom podriadených a pre ďalších sú to úplne obyčajné veci. Radím sa do poslednej kategórie. Pre mňa je úspechom stráviť život tak, aby som bola spokojná s tým, čo som dosiahla, bez ohľadu na to, čo to je. Peniaze sa rozkotúľajú, spokojnosť a spomienky ostanú.

Ivan: Neexistuje jeden recept, často je tu niekoľko možností, ako sa dopracovať k rovnakému výsledku. V mojom prípade to bolo správne rozhodnutie, v správny čas a pre správnu spoločnosť. Je ale potrebné ísť za svojím cieľom, nebáť sa prekážok a byť ambiciózny.

Maroš: Základom úspechu je stanoviť si ciele, ktoré sa dajú splniť. Najväčšiu úlohu potom hrá odhodlanosť, vytrvalosť a viera v seba samého. A tiež je dôležité nezabúdať na to, že výsledky často nevidíme okamžite

Miloš: Istý nemecký kolega to vystihol presne: „Veľa robiť, byť pripravený, keď príde nová príležitosť a mať šťastie.“ Ja by som ešte doplnil, že treba chcieť. Človek, ktorý naozaj chce a dokáže pre svoje ciele aj niečo obetovať, zvládne veľa. A ako som zvykol ako slobodný a bezdetný hovorievať, kedy, ak nie teraz?

Ďakujem za rozhovor.

Veronika Samková

Foto: archív T-Systems


Tags: , , , , ,

Prečítajte si aj:









pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre ku článku: Recept na úspech

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.





Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

KRUK Košice T-Systems